Stormflod: Sådan kommer du af med ‘stormflodsaffaldet’

30. oktober 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har i sidste uge konstateret, at der er skyllet store mængder affald op på veje, strande og kyster efter stormfloden. Affaldet består blandt andet af rødder og grene, plastik, tang, strandudstyr, bygningstræ og andre byggematerialer, skriver Sønderborg Kommune.

Oprydningsarbejdet er i fuld gang både ved Sønderborg Kommune og hos private. Kommunen gør opmærksom på følgende måder at komme af med sit affald på:

Privatpersoner: Private husholdninger kan køre på containerpladsen med sin trailer og sortere affaldet der. Tang, rødder og plantedele skal sorteres som haveaffald. Hvis du er i tvivl, så spørg medarbejderne på pladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vognmænd og entreprenører: Sønderborg Kommune klassificerer de opskyllede bræmmer af affald som brændbart affald. Affaldet kan ikke komposteres eller knuses til flis pga. indholdet af eksempelvis plastik. Affaldet kan – på grund af de store mængder bortskaffes – uden videre sortering. Affaldet opdeles i enten stort eller småt brandbart efter Sønderborg Kraftvarmeværks retningslinjer.

Oprydningsaffald, som har ligget i havvand, skal afleveres til mellemdeponiet på Skodsbøl Deponi. Det skyldes, at affaldet – for at undgå for meget salt i kraftvarmeværket – brændes af over en længere periode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Større stammer og grene kan bruges som flis eller brændsel. Sønderborg Kommune opfordrer entreprenører til at fjerne større træstammer og grene fra bunkerne og benytte det som flis eller brændsel i henhold til reglerne i biomassebekendtgørelsen.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...