Stormflod: Skader fra stormfloden skal anmeldes til ‘Naturskadebasen’

22. oktober 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Naturskaderådet har erklæret stormflod for Sønderborgområdet og har man fået skader fra stormfloden, skal man anmelde sin skade elektronisk via Naturskadebasen.

Herefter vil sagen køre som en almindelig forsikringssag. Bor man uden for de områder, hvor der er udråbt stormflod, er man ikke dækket af stormflodsordningen. I det tilfælde kan man rette henvendelse til sit forsikringsselskab med henblik på dialog, skriver Erhvervsministeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er forventningen, at de berørte borgere, når de har anmeldt deres skade, som udgangspunkt får besked fra deres forsikringsselskab i løbet af et døgn.

Forsikringsselskaberne forventes at indkalde alt disponibelt mandskab til at tage sig af anmeldelserne, der vil løbe ind den kommende tid.

Borgere, der søger erstatning gennem stormflodsordningen, skal ikke være bekymret for, om der er penge nok i ordningen.

”Der vil ikke være nogle problemer med penge. Det vil der ikke, fordi der er cirka 1,1 milliard kroner i ordningen nu, og så er den understøttet af en statslig garanti, som ordningen kan låne fra, hvis man nærmer sig en kritisk grænse. Så folk kan være helt trygge”, siger erhvervsministeren.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...