Stort fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere

9. september 2021 Samfund

Ved årsskiftet var der 334 jobparate personer på kontanthjælp i Sønderborg Kommune og ved status den 6. september var det tal faldet til 194 personer – et fald på 140. Det skyldes hovedsageligt indsatsen Sønderborg I Arbejde, hvor der har været særligt fokus på at skabe intensive forløb for jobparate kontanthjælpsmodtagere med sigte på job.

Derudover har brugen af jobmentorer og individuelle behov vist sig at have en meget gavnlig effekt. Og så hjælper det selvfølgelig også, at efterspørgslen efter arbejdskraft er stor, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er rigtig godt, at vi har så få kontanthjælpsmodtagere som muligt i Sønderborg Kommune. Det er naturligvis til størst glæde for personen selv, at vedkommende kommer i job og er en del af en arbejdsplads i stedet for at være på overførselsindkomst, hvilket også er godt for kommunens økonomi”, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

”Jeg har hele tiden været er overbevist om, at Sønderborg I Arbejde, hvor vi i kommunen i tæt samarbejde med virksomheder, faglige organisationer og uddannelser har gjort en ekstraordinær indsats, var det rette at gøre Og nu viser midtvejsevalueringen, at det virker på mange områder, men ikke mindst for kontanthjælpsmodtagerne. Derfor har vi lige nu en meget lav arbejdsløshed i kommunen”,

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det ser godt ud med arbejdsløshedskøen i Sønderborg Kommune, der har taget et markant fald siden årsskiftet. Først i januar var der 1.894 i ledighedskøen i kommunen, som tæller dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere. Den 6. september var tallet faldet til 1.032 ledige.

I forhold til kontanthjælpsmodtagere har Jobcenteret blandt andet etableret en job- og uddannelsesklub, hvor kontanthjælpsmodtagere deltager ugentligt. Her møder de ledige andre ledige, får hjælp til at lave et godt CV, øver jobsamtaler og får hjælp og inspiration til at kontakte en mulig ny arbejdsgiver.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De mange gode erfaringer skal Jobcentret nu bygge oven på, så vi kan fastholde det gode arbejde internt i at hjælpe kontanthjælpsmodtagere og andre ledige ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Det gælder blandt andet det fortsatte fokus på fællesskaber, som gør, at mange føler en tilknytning til arbejdsmarkedet”, siger næstformand Niels Ole Bennedsen og tilføjer

”Det bygger på gode relationer, tillid og dialog mellem jobcenter og borgere, hvor der hele tiden er fokus på alternative jobmuligheder og støtte fra jobmentorer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to udvalgspolitikere sender samtidig en opfordring til områdets virksomheder om at bruge Jobcenteret, hvis virksomhederne mangler arbejdskraft. For der er stadig ledige akademikere, dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere, som er klar til et job.

Man kan enten ringe på telefon 8872 4027 eller skrive til: virksomhedsservice@sonderborg.dk

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...