Stort karatestævne i Gråsten

14. november 2015 Gråsten

galleri topLørdag havde Gråsten Karateklub inviteret til stort karatestævne i hallen i Ahlmannsparken i Gråsten. Til stævnet var det der 100 deltagere ved start lørdag formiddag. Stævnet startede med at deltagerne lavede en solopvisning overfor fire dommere, der stod placeret rundt om måtten. Disciplinen kaldes for KATA. Her bedømmes deltagerne for, hvor godt de udfører de forskellige serier af bevægelser, de har indøvet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at deltagerne har haft deres solooptræden, så er tiden kommet til, at der skal kæmpes på måtterne. På japansk: KUMITE, hvilket kan oversættes til kamp.

Der startes lidt i den bløde ende med let kontakt. På karate-sprog kaldes det standardkontakt, hvor der skal tages lidt mere hensyn til modstanderen end ved de efterfølgende standard semikontakt-kampe, hvor man ikke behøves at tage nær så meget hensyn til modstanderen, og derfor kan lægge lidt flere kræfter i sit slag/spark.

galleri

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...