Store billeddag på slottet i Sønderborg

8. oktober 2013 Kultur

Når dørene til Store Billeddag åbnes søndag d. 13.10 i Riddersalen på Sønderborg Slot bliver det starten på en dag med mulighed for på mange måder at dykke ned lokalhistorien. 14 lokalhistoriske arkiver fra Sønderborg Kommune deltager sammen med private samlere og Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot i arrangementet.

Store Billeddag giver borgerne i Sønderborg Kommune mulighed for på ét sted, at stifte bekendtskab med den lokale historie i form af personer, bygninger eller begivenheder.  De lokalhistoriske arkiver og museets billedarkiv rummer et væld af billeder som er med til at fortælle historien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Store Billeddag er også en mulighed for, at møde private samlere af gamle billeder og postkort. Ud over at de præsenterer deres store samlinger, vil der være mulighed for at få vurderet og bestemt egne gamle billeder og postkort. Har du bagerst i skuffen gamle billeder liggende er her muligheden for at få mere at vide om dem. Bestemmelse og datering vil også være en mulighed ved standene hos såvel de lokalhistoriske arkiver som museet.

Store billeddag er også ”rodekassernes” dag. I såvel lokalarkiverne som på museet findes en del billeder med ubekendte portrætter eller motiver vi ikke ved hvor er optaget. Kom og se i vores ”rodekasser”, her er måske billeder som publikum kan hjælpe til med at bestemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil også være mulighed for, at lære forskellige danske billeddatabaser at kende, som i dag er tilgængelige på Internettet.

Du kan vinde

At kunne stedfæste og datere gamle billeder er en væsentlig del af de lokalhistoriske arkivers og museets billedarkivs arbejde. Her er dog også mulighed for, at du selv kan være med. Arkiverne og museet har små konkurrencer hvor der er præmier at vinde. Løsninger modtages indtil kl. 15.00 og vinderen udtrækkes kl. 15.45.

Alt i alt er der på Sønderborg Slot lagt op til en spændende dag med gamle billeder som omdrejningspunkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Sundeved, Kultur

Skal du med NaturStærk på nattur i naturen?

4. oktober 2023 Sundeved

NaturStærk inviterer til Nat i Naturen i Sottrupskov søndag den 5. november kl. 7.30-10.00 og mødestedet er P-pladsen ved Sottrupskov 27A. Vi går i mørke i naturen og efter en time står solen op. Turen gennem skoven er på ca. 3 km. Undervejs er der aktiviteter, som alle kan være med til, og vi slutter […]

Læs mere...