Store billeddag på slottet i Sønderborg

8. oktober 2013 Kultur

Når dørene til Store Billeddag åbnes søndag d. 13.10 i Riddersalen på Sønderborg Slot bliver det starten på en dag med mulighed for på mange måder at dykke ned lokalhistorien. 14 lokalhistoriske arkiver fra Sønderborg Kommune deltager sammen med private samlere og Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot i arrangementet.

Store Billeddag giver borgerne i Sønderborg Kommune mulighed for på ét sted, at stifte bekendtskab med den lokale historie i form af personer, bygninger eller begivenheder.  De lokalhistoriske arkiver og museets billedarkiv rummer et væld af billeder som er med til at fortælle historien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Store Billeddag er også en mulighed for, at møde private samlere af gamle billeder og postkort. Ud over at de præsenterer deres store samlinger, vil der være mulighed for at få vurderet og bestemt egne gamle billeder og postkort. Har du bagerst i skuffen gamle billeder liggende er her muligheden for at få mere at vide om dem. Bestemmelse og datering vil også være en mulighed ved standene hos såvel de lokalhistoriske arkiver som museet.

Store billeddag er også ”rodekassernes” dag. I såvel lokalarkiverne som på museet findes en del billeder med ubekendte portrætter eller motiver vi ikke ved hvor er optaget. Kom og se i vores ”rodekasser”, her er måske billeder som publikum kan hjælpe til med at bestemme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil også være mulighed for, at lære forskellige danske billeddatabaser at kende, som i dag er tilgængelige på Internettet.

Du kan vinde

At kunne stedfæste og datere gamle billeder er en væsentlig del af de lokalhistoriske arkivers og museets billedarkivs arbejde. Her er dog også mulighed for, at du selv kan være med. Arkiverne og museet har små konkurrencer hvor der er præmier at vinde. Løsninger modtages indtil kl. 15.00 og vinderen udtrækkes kl. 15.45.

Alt i alt er der på Sønderborg Slot lagt op til en spændende dag med gamle billeder som omdrejningspunkt.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...