Studerende skal guides til at blive en del af Sønderborg

1. juni 2013 Kultur

På Alsion er der rigtigt mange nationaliteter repræsenteret og ud over det at tage en videregående uddannelse, så skal de unge også prøve at finde sig tilrette, blive en del af Sønderborg. Og det har en gruppe studerende tænkt mange tanker om.

De studerende har set på chancerne for trivsel i Sønderborg.

– For det første, så skal vi altså kunne dansk, når vi er i Danmark. Hertil kommer, at vi skal sætte os ind i den danske madkultur, lyder det fra de studerende, der have sat et telt op ved Rådhuset, så alle nysgerrige fik chancen for at se, hvordan Alsions udenlandske studerende ser på det at være i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi prøver at vise, at der er rigtigt mange muligheder for foreningsliv og andre former for kultur, siger gruppen. De synes, at der er alle muligheder for et godt fritidsliv.

Dansk mad er mystisk for mange andre folkeslag.

– Men der mangler et studenterhus, hvor unge kan mødes og dele erfaringer om det at bo her, siger de studerende. De slår fast at foldere og brochurer ikke kan bruges, så et mødested er den rigtige løsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

SET har hjulpet Alsion-udlændingene med at sætte deres projekt på skinner, fordi det er meget vigtigt, at de belæste fra Alsion stortrives i Sønderborg. Det øger muligheden for, at de bliver boende.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...