Styrelse skal lette rekruttering af udenlandske medarbejdere

18. september 2015 Erhverv

images (2)Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) er oprettet som led af Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet efter folketingsvalget i juni 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

SIRI har som hovedformål at understøtte, at virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan få velkvalificerede udlændinge som medarbejdere og studerende, og at regeringens integrationspolitik bliver implementeret i kommunerne.download (1)

SIRI behandler ansøgninger om opholdstilladelse efter bl.a. fast-track ordningen, beløbsordningen, positivlisten, greencardordningen og etableringskortordningen. Styrelsen behandler desuden ansøgninger om opholdstilladelse som studerende eller Phd-studerende samt om ophold som praktikant, volontør og efter working holiday-aftalerne. Styrelsen har også ansvaret for kontrol af, at betingelserne for opholdstilladelser efter opholdsordningerne overholdes.

Behandling af ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse på Færøerne og i Grønland hører også under SIRI.

En anden af SIRI’s væsentlige opgaver er at understøtte, at regeringens integrationspolitik bliver til effektiv praksis i kommunerne, bl.a. ved udvikling og afprøvning af nye indsatser og fremme af uddannelses- og beskæftigelsesmæssige tiltag, fx projekter, puljer og kampagner.

Læs mere om Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk