Styrelsen for International Rekruttering og Integration flytter ind i Borgen

10. august 2022 Erhverv

Nu bliver det snart nemmere for udenlandske arbejdstagere i Sønderborg og Sønderjylland at stille spørgsmål til EU-ophold og få vejledning om reglerne for opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.

For med Folketingets politiske aftale om styrket international rekruttering er det besluttet at afsætte penge til at åbne og drive to nye International Citizen Service-centre, såkaldte ICS-centre, og ét af de to centre åbner i Sønderborg i 4. kvartal.

”Det er vi meget tilfredse med, for vi er allerede vant til at håndtere udenlandske borgere og medarbejdere. Samtidig er det en stor lettelse for de mange internationale virksomheder – store som små – som har mange udenlandske medarbejdere ansat, som søger til regionen for at arbejde og bosætte sig. Der er tale om kvalificeret arbejdskraft, der sikrer, at virksomhederne kan levere løsninger og produkter til eksport og dermed gavne danske arbejdspladser”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

SIRI lukkede i februar sin afdeling i Aabenraa, og på den baggrund tilbød Sønderborg Kommune sin hjælp for at huse en afdeling af SIRI. Det førte til en dialog mellem kommunen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration om en løsning, der betyder, at et ICS-center nu åbner i Sønderborg.

I Sønderborg vil medarbejdere fra SIRI være til stede to dage ugentligt, og såfremt der viser sig at være grundlag for flere åbningsdage, kan antallet af åbningsdage justeres til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune kan allerede nu pege på en placering centralt i Sønderborg, idet ICS-centeret får adresse i Borgen, hvor kommunes Borgerservice flytter til i november. Det sker i lokalerne, der allerede huser Jobcenteret.

”Fordelen ved at SIRI ligger sammen med Jobcenter og Borgerservice er til at få øje på. Ikke mindst for borgerne, der kan spare en masse tid, når sagsbehandlingen foregår tæt på hinanden, hvilket gør sagsgangen meget lettere for den internationale medarbejdere. Jeg er sikker på, at det her bliver en god løsning til glæde for alle parter”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en rigtig god nyhed at der nu åbner en afdeling af Styrelsen for International Rekruttering og Integration i Sønderborg. Det har vi fra Venstres side presset på for længe, og også adskillige gange taget op med ministeren. Siden afdelingen i Aabenraa lukkede i februar har udenlandske borgere, herunder vores naboer syd for grænsen og ukrainske flygtninge, skullet hele vejen til Odense eller Aarhus for at søge familiesammenføring, opholds- og arbejdstilladelse, tilladelse til at studere i landet mm. I Venstre var vi imod lukningen og det er godt at vi nu har afværget en permanent lukning og i stedet sikret et fremtidigt kontor i det sønderjyske grænseland, hvor der er mange sager med såvel tyske statsborgere, studerende og kvalificeret udenlandsk arbejdskraft og borgere”, siger Venstres Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det, at vi nu får en afdeling tilbage til Sønderjylland er positivt for den internationale arbejdskraft, som søger til regionen og til Sønderborg, og ikke mindst for vores lokale virksomheder, der efterspørger arbejdskraften. Samtidig letter det processen for de internationale studerende, som ønsker at studere på SDU i Sønderborg, og som vi gerne skal have endnu flere af i fremtiden”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...