Succes-festival lægger fire koncerter i Sønderborg-området

folkBALTICA i Alsion. Arkivfoto: Ole Kæhler
folkBALTICA i Alsion. Arkivfoto: Ole Kæhler
19. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Den grænseoverskridende folkemusikfestival folkBALTICA har lagt hele fire af sine koncerter i Sønderborg Kommune – heriblandt festivalens populære åbningskoncert i Alsion – mens de øvrige 25 koncerter spilles andre steder i grænselandet.

”Vi kan mærke en stor og stigende interesse for musik af den kunstneriske kvalitet, som folkBALTICA tilbyder. Vi har omkring 6000 betalende gæster – og i år har vi solgt 50 procent mere i forsalg end tidligere”, siger kunstnerisk leder, Harald Haugaard, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Temaet for den 20. udgave af folkBALTICA er slet og ret ’Syng’ og derfor har årets program også ekstra fokus på stemmen som instrument.

Det kan man opleve til den udsolgte åbningskoncert i Alsion lørdag den 27. april, hvor publikum blandt andet møder folkBALTICA ensemblet, Sønderjysk Pigekor og årets huskunstner – den østrigske stemmeakrobat og multiinstrumentalist Albin Paulus.

Huskunstner Albin Paulus kan man også møde til den nyskabende musiksalon på Augustiana i Augustenborg onsdag den 1. maj. Her sætter han tre andre musikere stævne til en koncert, som de først får mulighed for at øve og improvisere dagen i forvejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten består af et første sæt med fire intime solokoncerter med hver musiker i hvert af Augustianas fire smukke hjørneværelser. I andet sæt mødes musikere og publikum til en fælles koncert i en større sal. De tre øvrige musikere er den danske sanger Karen Mose, den svenske cellist Filippa Westerberg og den danske guitarist Sebastian Bloch.

Hos Foreningen Nygård i Nørreskoven kan man torsdag den 2. maj opleve det lokalt opdyrkede sanger og sangskrivertalent Ida Marie Jessen, der er opvokset i Broager og blandt andet har udviklet sit talent i Broager Kirke, Sønderjysk Pigekor og Sønderborg MGK.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ida Marie Jessen har studeret på Nordens største musikkonservatorium, Sibelius Akademiet. Til koncerten kan man opleve hende som en del af trioen Alterne, der også består af studievennerne Maimu Jõgeda og Oscar Beerten.

Søndag den 5. maj fyldes Gråsten Slotskirke af baltiske korstemmer. Det er det lettiske korensemble Latvian Voices, der byder på lettisk folkemusik, pophits og klassiske arrangementer i fantasifulde opstillinger.

På folkBALTICA’s hjemmeside, folkbaltica.de/dk, kan der købes billetter til de enkelte koncerter på nær åbningskoncerten, der allerede er udsolgt.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...