Succesfuld klassisk duo kæder Rumænien og Danmark sammen

3. juli 2020 Kultur

I disse dage spiller rumænske Mihaela og danske Jacob Alsgaard Bahr lystigt i Alsions koncertsal, som de har helt for sig selv og udenfor salen sidder der en og optager hver eneste tone fra de to musikeres flygel og violin.

“Vi spiller værker af George Unescu og Carl Nielsen og binder gennem de store komponister rumænsk og dansk sammen”, siger Mihaela Oprea til SønderborgNYT.

Parret har tidligere udgivet en cd, Tango Jalousie, hvor Jacob Alsgaard Bahr sad ved flygelet og Mihaela Oprea spille violin.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den indspilning, som vi udgav på Musikskolen den første decemberdag i 2018, har fået overvældende flotte anmeldelser i flere end 50 lande og det giver mod til at prøve igen”, siger Mihaela Oprea. Den første cd var – som den der nu indspilles – et møde mellem dansk og rumænsk.

“Hos George Unescu og Carl Nielsen er der god stemning og natur i musikken. Man bemærker også folkemusikken i den. Halvdelen af værkerne er danske”.

Når optagelserne i Alsion er klaret, så er det ferietid og til august bliver indspilningerne klippet sammen – og først når den opgave er klaret, bliver det hele sendt til pladeselskabet, som skal flytte musikken over på cd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse om den første cd-udgivelse her

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...