Sundhedschef: Forudsigeligt at smittetallet ikke falder nævneværdigt

28. december 2021 COVID-19

Sundhedschef Michael Skriver undrer sig ikke det mindste over, at antallet af Coronasmittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse ikke er faldende.

“For det første, så handler det om, at Omikron-varianten er langt mere smitsom end de tidligere varianter og for det andet, så er effekten af restriktionerne endnu ikke slået igennem”, siger han til SønderborgNYT.

I Sønderborg er der lige nu 581 Corona-smittede og det er 12 færre end i går, mandag.

På landsplan er der siden mandag 13.000 nye smittede. 58 er indlagt, den ene på intensiv og så er der fire, som er i respirator. I det seneste døgn er der 14, som er døde med Corona.

“Vi skal lægge mærke til, at indlæggelsestallet ikke er stort og det betyder, at er man vaccineret, så kan man undgå at blive alvorligt syg, hvis man bliver smittet”, siger Michael Skriver og råder til, at man hurtigst muligt bliver vaccineret – og også til at de, der blot mangler det tredje stik, får det hurtigst muligt og det tredje stik har 34.483 lokale fået.

“Derudover så gælder de kendte ting som god hygiejne, afstand og mundbind stadigvæk”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...