Sundhedschefen: 408 smittede er et antal der kalder på agtpågivenhed

20. november 2021 COVID-19

Gennem den seneste uge er der 408 personer indenfor Sønderborgs kommunegrænse, som er konstateret positive i en Coronatest – og ifølge myndighederne er det især skolebørn og ikke-vaccinerede, som spreder smitten.

“Og det høje tal kalder jo på omtanke og agtpågivenhed og det vil sige, at de personer, som ikke er vaccineret, skal kraftigt overveje at blive det”, siger sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT. Han fortæller, at der er sat ind med test af skolebørn.

“Vi har sørget for, at skolebørn jævnligt bliver coronatestet – og er der en smittet i en klasse, så kommer vi omgående med vores podeteam og tester alle klassekammeraterne, så smittekæder kan brydes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og vi følger myndighedernes anbefalinger om at holde børnene i deres stamklasser eller grupper så meget som muligt, så vi kan opretholde en så normal undervisning som muligt i skolerne. Derudover bliver der også nogle coronatiltag i vuggestue, børnehave og dagpleje”, fortæller sundhedschef Michael Skriver Hansen

Op til weekenden blev der åbnet et kviktestcenter i Nordborg – og derudover er der et i Perlegade i Sønderborg.

Fredag sagde borgmester Erik Lauritzen, at Sønderborg Kommune flere gange har rykket Region Syddanmark for, at der er brug for flere kviktestcentre i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kviktestcentrene er regionens opgave og ansvar.

“Vi må ikke bare lige åbne et kviktestcenter selv”, siger sundhedschefen, som runder af med at huske os alle på, at vi skal holde afstand til hinanden og være omhyggelige med hygiejnen, sørge for at blive testet og vaccineret..

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 Erhverv, Sønderborg

OJ Electronics gennemgang af FNs verdensmål viste overraskende positivt resultat

7. december 2021 Erhverv

OJ Electronics har et ønske om at bidrage til den bæredygtige udvikling. Både lokalt i Sønderborg, men også på det globale marked, hvor virksomheden opererer. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer og efterspørger i stigende grad, at virksomheder tager ansvar og deltager i den grønne omstilling. Derfor dykkede QHSE Manager, Margit Søndergaard og en kollega ned […]

Læs mere...