Sundhedsministeren vil forhindre vagtlægekaos

3. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

“Det har aldrig har været meningen at gøre vilkårene for vagtlægeordningerne dårligere. Intentionen med lovændringen var at sikre kvaliteten i lægevagten. Jeg har bedt Styrelsen for Patientsikkerhed se på, om problemet kan løses ved, at lægevagtordningerne eventuelt kan organiseres anderledes”, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby onsdag morgen.

Ministerens reaktion kommer efter, at vagtlæger i stribevis har sagt op de seneste uger i Region Syddanmark. Det sker som en reaktion på, at de er blevet pålagt at betale et årligt gebyr på 4.000 kroner for at blive registreret som selvstændigt behandlingssted.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge TV Syd rammes lægevagtordningen i Region Syddanmark særlig hårdt, da alle øvrige regioner har pålagt deres praktiserende læger at køre lægevagt. I Region Syddanmark kan de praktiserende læger selv bestemme, om de ønsker at køre lægevagt – og derfor arbejder et stort antal ikke-praktiserende læger i den syddanske lægevagtsordning.

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...