Sundhedsmyndighederne: Butikker op til 5000 kvadratmeter kan åbne med restriktioner

23. februar 2021 Erhverv

Sundhedsminister Magnus Heunicke sagde mandag aften til DR, at en stor del af butikkerne på baggrund af en corona-ekspertgruppes beregninger kan åbne landsdækkende de kommende uger.

“Når det drejer sig om en stor del af butikkerne, er der også godt nyt fra myndighederne og ekspertgruppen. Der vurderer man, at man kan lave en landsdækkende åbning. Sundhedsmyndighederne og indsatsgruppen indstiller på nationalt niveau, at udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav”, siger ministeren til DR.

“Det savner vi bestemt og det bliver bare dejligt, når det sker”, siger centerchef Flemming Enghave fra Borgen Shopping. Flemming Enghave er også medlem af bestyrelsen i Sønderborg Handel.

Borgen har over 15.000 kvadratmeter butikker.

“Så vi får ikke lov til at åbne i denne omgang og det var heller ikke ventet”, siger Flemming Enghave.

“Men Borgens butikker kommer jo et skridt nærmere deres åbning, når først de øvrige butikker er i gang”.

Onsdag fortæller regeringen, hvad der bliver åbnet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...