Sundhedsstyrelsen: Corona-epidemi vil toppe en uge efter påske

23. marts 2020 COVID-19

Vi skal forvente et større pres på sundhedsvæsenet i de kommende uger, flere døde og dårligere kvalitet på sygehusenes intensivafdelinger.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en rapport om corona-epidemien.

Helt slemt ventes det at blive i ugen efter påske.

Lige nu er vi i den danske epidemis tredje uge. I de kommende uger vil antallet af syge og svært syge, som bliver indlagt til sygehusbehandling og på intensivafdelinger, ifølge Sundhedsstyrelsen stige.

Stigningen vil fortsætte og toppe i epidemiens sjette eller syvende uge.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sådan teoretisk baseret prognose tager dog ikke højde for effekten af de mange tiltag, der er iværksat i Danmark de seneste uger for at hindre yderligere smittespredning i det danske samfund, står der i rapporten.

Konsekvensen kan være en forlængelse af perioden for epidemien, og at epidemiens top vil blive mindre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forlængelsen vil ifølge Sundhedsstyrelsen være positiv, fordi man på den måde vil kunne sikre, at der er bedre plads og ressourcer på sygehusene.

Sundhedschef Michael Skriver Hansen siger til SønderborgNYT, at i den kommende uge får vi indikation af den belastning, der kommer på sygehusene.

‘Høj kvalitet kan ikke bevares’

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsstyrelsen skriver også, at det er for tidligt at vurdere effekten af de tiltag, der skal mindske smitten i det danske samfund.

Det vil dog uanset hvad blive svært at bevare den samme høje kvalitet og standard på intensivafdelingerne, som er normalt for Danmark, når epidemien topper, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Derfor har man sammen med regionerne nu nedsat en særlig taskforce, som løbende skal stå for at vurdere behov og kapaciteter rundt om i landet.

Statsminister Mette Frederiksen har mandag, forlænget nedlukningen af Danmark og forsamlingsforbud for større grupper frem til 2. påskedag, den 13. april.

“Flere vil bukke under den kommende tid. Flere vil miste deres kære – og det er ulykkeligt”, lød det fra statsministeren på et pressemøde mandag eftermiddag.

Se Sundhedsstyrelsen rapport HER på LINKET

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...