Sundhedstilbud kommer tættere på udsatte borgere

Udsatte tilbydes tandpleje. Arkivfoto
Udsatte tilbydes tandpleje. Arkivfoto
11. februar 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

For et par siden arvede Kirkens Korshær et større beløb og ønsket er at bruge dem på en måde, så de gavner socialt udsatte borgeres sundhed.

“Socialt udsatte kommer sjældent til læge eller tandlæge og det er trist, fordi det gør, at deres liv bliver 17 år kortere end gennemsnittet”, siger byrådsmedlem Didde Lauritzen, der er formand for Sundhedsudvalget. Hun fortæller videre, at ideen med et såkaldt sundhedsrum hos Kirkens Korshær har været gennem kommunens forvaltning og nu sættes der gang i en forsøgsordning, der kan udvides, hvis den viser sig at blive en succes.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tanken er, det skal være muligt at få lavet tandeftersyn og også at få behandlet akutte tandproblemer og så skal brugerne have mulighed for at få et sundhedstjek og er der noget, som kræver en eller anden behandling, så sendes de videre til egen læge eller anden behandler”.

Det vigtige omkring sundhed det er, at sundhedstilbud er let tilgængelige.

“Muligheden for hjælp skal være der, når den udsatte eller misbrugeren beder om den”.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...