Sundhedsudvalget: Der skal tilbydes kviktest til ansatte på fri- og privatskoler

14. februar 2021 COVID-19

Søndag middag var der møde i Sundhedsudvalget, som skulle tage stilling til, om Sønderborg Kommune skal tilbyde coronatest til ansatte på fri- og privatskoler.

“Ifølge Sundhedsloven, så er det noget vi kan gøre – ikke noget vi skal gøre. Derfor skulle der tages en politisk beslutning”, siger udvalgsformand Helge Larsen til SønderborgNYT. Han fortæller, at holdningen i Sundhedsudvalget er, at der skal gøres, hvad der er muligt for at dæmme Corona-smitten ind og derfor vil kommunen tilbyde test til personale på fri- og efterskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Umiddelbart efter mødet i Sundhedsudvalget, blev Børne- og Uddannelsesudvalget orienteret om beslutningen.

“Det er jo dem, som har kontakt til skolerne, så de skal være klædt på”, siger Helge Larsen.

Det glæder Venstres Claus Klaris

Efter en uge hvor Venstre, ifølge Claus Klaris, hele tiden var klar til at sikre rammerne omkring børnene, er Børne- og Uddannelsesudvalget nu i den positive situation, at Sundhedsudvalget har besluttet, at Sønderborg Kommune, tilbyder kviktest i fri- og privatskoler, som kommunen gør i folkeskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er glad for, at Sønderborg Kommune tager et fælles sundhedsmæssigt ansvar, der sikrer bedst mulige læringsrammer for vores børn – uanset hvilken skole de går i”, siger Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget og med i Venstres byrådsgruppe.

“At ligestille skolerne, så alle ansatte får tilbudt test, uanset hvilket regi de arbejder i, er et godt bidrag til bekæmpelsen af Corona”, siger partifælle Heidi Frederikke Jørgensen, som er med i både Sundhedsudvalget og Børne- og Uddannelsesudvalget.

“Corona tager jo ikke hensyn til, hvilken skole man er ansat på”, tilføjer hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...