Sundhedsudvalget skal beslutte om ansatte på fri- og privatskoler skal tilbydes lyntest

13. februar 2021 Samfund

Der har floreret lidt uklarhed omkring lyntest af personale på fri- og privatskoler.

Kommunernes Landsforening og ministeriet har nu afklaret sagen og meddelt, at kommunerne med hjemmel i Sundhedsloven har tilladelse til at tilbyde lyntest til privat- og friskoler.

Søndag holder Sundhedsudvalget derfor et ekstraordinært møde alene med det på dagsordenen og umiddelbart derefter bliver Børne- og Uddannelsesudvalget orienteret om beslutningen.

Min holdning under hele pandemiforløbet har været, at vi som kommune skal gøre alt, hvad vi kan, for at inddæmme Coronasmitte. Også selv om vi ikke ved, om staten vil efterregulere udgifterne. Og som ansat på en fri- eller privatskole så er man også fuldgyldig borger i kommunen og man kan sprede smitte lige som alle andre. Derfor skal de selvfølgelig også lyn-testes af kommunen, skriver sundhedsudvalgsformand Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er han overbevist om, at hele Sundhedsudvalget vil være enig i.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...