Sundhedsudvalget skal beslutte om ansatte på fri- og privatskoler skal tilbydes lyntest

13. februar 2021 COVID-19

Der har floreret lidt uklarhed omkring lyntest af personale på fri- og privatskoler.

Kommunernes Landsforening og ministeriet har nu afklaret sagen og meddelt, at kommunerne med hjemmel i Sundhedsloven har tilladelse til at tilbyde lyntest til privat- og friskoler.

Søndag holder Sundhedsudvalget derfor et ekstraordinært møde alene med det på dagsordenen og umiddelbart derefter bliver Børne- og Uddannelsesudvalget orienteret om beslutningen.

Min holdning under hele pandemiforløbet har været, at vi som kommune skal gøre alt, hvad vi kan, for at inddæmme Coronasmitte. Også selv om vi ikke ved, om staten vil efterregulere udgifterne. Og som ansat på en fri- eller privatskole så er man også fuldgyldig borger i kommunen og man kan sprede smitte lige som alle andre. Derfor skal de selvfølgelig også lyn-testes af kommunen, skriver sundhedsudvalgsformand Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er han overbevist om, at hele Sundhedsudvalget vil være enig i.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...