Sundhedsudvalget står bag en handicapvenlig Kær Vestermark

8. februar 2017 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Det er mildest talt en udfordring at tage på fisketur og i det hele taget at færdes i naturen, hvis man bruger krykker eller sidder i kørestol. Det vil Sundhedsudvalget lave om på ved at lave en række handicapvenlige, sundhedsfremmende og rekreative anlæg på Kær Vestermark.

Sønderborg Kommune laver anlæggene på Kær Vestermark for at gøre det lettere for gangbesværede og personer med handicap at færdes i naturen og på den måde få glæde af byens nye oase. De får også mulighed for at bruge naturen aktivt og deltage i naturaktiviteter, der normalt er vanskeligt tilgængelige for dem, siger udvalgsformand Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gangbesværede og personer med handicap får eksempelvis mulighed for at kaste fiskesnøren i vandet fra en handicapvenlig fiske- og multibro, der også fungerer som blandt andet kajakbro.

Er man på udkig efter mere højtflyvende naturoplevelser, så kommer der to fugleskjul i anlægget. Det ene af dem bliver handicapvenligt med en gangbro fra asfaltvejen.

Og når mørket falder på, og naturen har fået tag i én, så man ikke har lyst til at tage hjem fra Kær Vestermark, er der også råd for det. Der anlægges nemlig to shelterpladser til henholdsvis 20 og 12 personer.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Naturen og dens oplevelser øger trivslen hos borgerne og dermed også den generelle sundhed. Vi har lyttet meget til borgerne i vores arbejde med helhedsplanen for Kær Vestermark, og derfor er jeg overbevist om, at anlægget bliver en succes. Det afspejler nemlig i høj grad borgernes ønsker og behov”, siger Inger Plauborg, der er næstformand i sundhedsudvalget, og hun tilføjer, at de handicapvenlige anlæg også forventes at have en positiv effekt på turismen i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...