Svært at skaffe læger udenfor storbyerne

13. maj 2015 Erhverv

Speciallægerne kappes om stillingerne i København og Århus, men i provinsen er mindst 500 stillinger ubesat. Tving unge læger ud i provinsen, mener sundhedsøkonom.

Der er mangel på for eksempel kirurger og narkoselæger i alle fem regioner. Det viser en ny rundspørge lavet af DR Nyheder.

“Man kunne øge antallet af uddannelsesstillinger, så unge læger kommer ud i landet og måske oplever, at der slet ikke er så slemt – en slags udkantsværnepligt. Man kunne lave rotationsordninger, så læger skifter mellem store og små sygehuse”, siger professor og sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen til Kristeligt Dagblad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men den idé bryder Foreningen for Speciallæger sig ikke om. Her mener man, at udviklingen er naturlsygehusig konsekvens af at vi i Danmark centraliserer sygehusene for at øge den generelle faglighed.

Derfor skal man i stedet lukke sygehusene, hvis man ikke kan få tilstrækkelig arbejdskraft, lyder det.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sådan en planøkonomisk tankegang har man ikke set fungere noget sted i verden”, siger Anja Ulrike Mitchell til TV2.dk

Region Syddanmark skønner ifølge DR Nyheder, at der mangler omkring 30 speciallæger på regionens sygehuse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...