Sven Jensen: P-pladser skal ikke koste MinKøbmand eksistensen

9. juni 2015 Erhverv

Byrådsmedlem Sven Jensen, Venstre, skriver:

Teknik & Miljøudvalget vil på deres udvalgsmøde den 15. juni sætte gang i en ny lokalplan for en dagligvarebutik i den østlige del af Sønderborg by.

dk/wp-content/uploads/2014/02/IMG_0415-300×256.jpg” alt=”Sven Jensen synes, det er aldeles urimeligt at sætte MinKøbmand på spil for nogle P-pladser.” width=”300″ height=”256″ /> Sven Jensen synes, det er aldeles urimeligt at sætte MinKøbmand på spil for nogle P-pladser.

Baggrund hertil er at udvalgsformand Frode Sørensen ønsker bedre parkeringsforhold ved Broager Sparekasse Skansen. Grunden, der ska lbruges til parkeringspladser ejes af selskabet bag Rema 1000. Et mageskifte med grunden på hjørnet af B.S. Ingemanns Vej og Grundvigs Allé lykkedes ikke og derfor skal der nu laves en ny lokalplan.

Dagligvarebutikken kommer til at ligge lige overfor en etableret dagligvarebutik, “MinKøbmand”.

MinKøbmand har i dag 22 ansatte på lønningslisten, servicerer institutioner i området med at bringe bestillingerne ud, leverer dagligvarer til de ældre som godt kan handle i butikken med har svært ved at transportere dem hjem, tager social ansvar og er den sidste privatejede købmand i Sønderborg by.

Udover at man vil ødelægge grundlaget for “MinKøbmand” hvis Rema1000 få lov til at bygge en butik ved hjørnet af B.S. Ingemanns Vej og Grundvigs Allé, vil man også miste en del arbejdspladser, service for de ældre i området og skatteindtægter både til kommunen og til staten da selskabet bag Rema1000 som bekendt ligger i Norge.

Afslutningsvis vil jeg sige, at det ville være et løft at etablere flere pakeringspladser ved Broager Sparekasse Skansen.

Men ikke på bekostning af en veldreven og socialt bevidst virksomhed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk