Svenstrup Forsamlingshus er sikret overlevelse

16. december 2022 Kultur
Svenstrup forsamlingshus 1920. Privat foto
Svenstrup forsamlingshus 1920. Privat foto

Ved en ekstraordinær generalforsamling, der var indkaldt med henblik på at lukke Svenstrup Forsamlingshus, fik huset overvældende opbakning fra lokalsamfundet, skriver formand Ove Jensen og initiativtager til pengeindsamlingen Søren Østergaard i en pressemeddelelse.

Formanden kunne i sin indledning fortælle, at forsamlingshuset havde modtaget 75.000 fra Fabrikant Mads Clausens Fond til at dække de første energiregninger. Dette, sammen med de øvrige donationer på 26.900, ville sætte bestyrelsen i stand til at holde forsamlingshuset kørende det næste halve år. Det fik formanden, på bestyrelsens vegne, til at anbefale at forsamlingen stemte ja til fortsat drift, mens en del nye initiativer bliver søsat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter forelæggelse af regnskabet 2022, samt budget for 1. kvartal 2023, var det åbent for ideer og kommentarer fra forsamlingen.

Den ekstraordinære generalforsamling blev holdt i en særdeles konstruktiv tone, og bestyrelsen fik en masse ideer at arbejde med. Der var ingen tvivl om, at der i forsamlingen fandtes en udbredt vilje til at fortsætte. Samtidig udtrykte mange ønske om at hjælpe med enten projektgrupper eller praktisk arbejde.

Efter dette, og umiddelbart inden afstemningen, gentog formanden på baggrund af det samlede billede, bestyrelsens anbefaling til at stemme ja.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var 49 stemmer, hvoraf 46 stemte ja, to stemte nej og en var blank. Dermed er den overhængende lukning afværget, og bestyrelsen har tid til at relancere Svenstrup Forsamlingshus.

Som et lille eksempel på offerviljen, blev der denne aften solgt donerede kager og kaffe med mulighed for at betale ekstra. Dette gav 3700 kr.

Frivillige donationer er fortsat mulige, og målet er stadig 50.000 kroner.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...