Softteams er i fuld gang med at udvikle klimarigtig pakke-emballage

27. november 2020 Erhverv

Sønderborgvirksomheden Softteams A/S, er i fuld gang med at udvikle en bæredygtig, genanvendelig emballage, som skal erstatte engangsemballagen i den hastigt voksende nethandel.

“I dag kan du bestille din vare den ene dag og modtage den allerede næste dag. Varen er som regel pakket i en splinterny papæske eller papkasse, som ryger direkte i containeren efter brug. Altså har emballagen blot en levetid på omkring et døgn. Det er et kæmpe ressourcespild og samtidigt kan det være en udfordring at skille sig af med al den emballage igen”, siger Nina Rosenkilde Jessen fra Softteams.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem længere tid gik de og tænkte, at emballageudfordringen måtte kunne løses på en smart måde. Samtidigt følte vi et ansvar som virksomhed med engagement i Verdensmålene.

“Hvis nu vi ser på ølkasser, så er de kasser, der kom på gaden i 1969 først på vej til omsmeltning nu. Altså har de kunnet holde i godt 50 år – og sådan vil jeg gerne have det bliver med emballagen i nethandlen”, siger hun til SønderborgNYT.

Verdensmålene

Ved Verdensmålsfestivalen i Apotekerhaven i 2018, mødte læreren, Nina Rosenkilde Jessen, der via lærergerningen, arbejdede med Verdensmålene i en udeskolehverdag, Allan Kaczmarek fra SwipBox A/S, der blandt andet repræsenterede verdensmålene for bæredygtig produktion. Her blev de hurtigt enige om, at der måtte gøres noget ved emballageproblemet og de aftalte et samarbejde i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg fik, efter et meget inspirerende møde, tilbudt jobbet som projektleder på udviklingen af en genanvendelig emballageløsning og med min indsigt i bæredygtighed og lysten til nye udfordringer, greb jeg chancen”, siger Nina Rosenkilde Jessen

Nina Rosenkilde Jessen kontaktede hurtigt relevante samarbejdspartnere og fik gang i udviklingen.

Afprøvning

“Vi forventer at have en prøvemodel klar først i det nye år og det bliver en prøve-plastemballage med indbygget teknologi, der tilsammen håndterer leverings- og returoplysninger digitalt. Tanken er, at man ved brug af den genanvendelige emballage i nethandlen kan reducere forbruget af engangsemballage betydeligt. Ønsket er, at emballagen kan genanvendes op til 1000 gange, inden den omsmeltes. Der arbejdes også ihærdigt på at finde mulige løsninger for at bruge en større andel genbrugsplast i udformningen af emballagen.

“Målet er blandt andet, at vi, som virksomhed er medvirkende til at reducere mængden af pap og samtidig øge bekvemmeligheden for forbrugerne i forbindelse med den stigende nethandel”, siger Nina Rosenkilde Jessen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Vil du med i Ældrerådet?

19. juni 2021 Samfund

Der er valg til Ældrerådet tirsdag den 16. november og fordi de fleste af de nuværende medlemmer ikke genopstiller, er der brug for nye kandidater. Ældrerådets formand, Karin Dalager, er en af dem, der har valgt at sige stop: ”Jeg har været med i otte år og i alle årene været formand. Det er utroligt […]

Læs mere...