SwipBox og PostNord er med på Verdensmålfestivallen

25. april 2019 Erhverv

SwipBox og PostNord vil fredag og lørdag diskutere bæredygtighed, når Sønderborg Kommune sætter fokus på den grønne omstilling.

Flere virksomheder, flere end 2.400 elever fra de lokale folkeskoler samt alle borgere inviteres til en ny og spændende festival om FNs Verdensmål, skriver SwipBox.

”Jorden bliver varmere, faktisk slår vi gang på gang varmerekorder, og vi oplever mere uforudsigeligt og dramatisk vejr og flere naturkatastrofer verden over – og vi må alle tage ansvar for at se, om vi ikke kan gøre noget for at spare på jordens ressourcer. Vi glæder os derfor til at deltage i Festivallen for Verdensmålene, hvor vi sammen med PostNord vil snakke med borgerne om, hvor vigtig en bæredygtig omstilling er i dag”, siger administrerende direktør i SwipBox, Allan Kaczmarek.

Artiklen fortsætter under annoncen

SwipBox har tilsluttet sig fire af de i alt sytten Verdensmål.

Desuden er de blevet optaget i SDG Accelerator programmet – et FN-program, der har til formål at accelerere danske virksomheders arbejde med at udvikle ny forretning i regi af Verdensmålene.

I alt deltager 19 danske virksomheder i programmet i 2019. PostNord har udvalgt tre af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som man arbejder målrettet med, og ser frem til at sætte fokus på bæredygtighed på weekendens festival bl.a. ved at fremvise den nye Nærboks.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bæredygtighed er en central del af vores arbejde, og siden 2009 har vi reduceret vores CO2-udledning i Danmark med 66 pct., fordi vi er blevet endnu mere effektive og innovative. Med Nærboks tester vi sammen med SwipBox et nyt netværk af pakkebokse, som er et meget konkret eksempel på, hvordan bæredygtighed kan blive en del af vores hverdag. Beregninger viser, at en pakke leveret i en pakkeboks reducerer C02udledningen med 30 pct. i forhold til en pakke leveret hjemme på adressen, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen hilser PostNord og SwipBox velkommen på festivalen:

”Vi er meget glade for at se lokale såvel som nationale virksomheder bakke op omkring Verdensmålene. Det er vigtigt, at der er nogle virksomheder, der tør gå forrest i forhold til at implementere en bæredygtig tankegang og vise, hvor vigtigt det er”.

Blandt aktørerne på festivalen er virksomheder som Danfoss, Lodam, SwipBox, Sønderborg Forsyning og LEGO®, organisationer som UNCity4Schools, Verdens Bedste Nyheder, ProjectZero, Naturskolerne, Cykelforum, Plastic Change og Fødevarebanken samt lokale foreninger og skoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For at drive den bæredygtige omstilling fremad og opnå Verdensmålene inden år 2030 skal vi udnytte de danske kommuners store potentiale. Sønderborg Kommune er én af landets førende kommuner, når det gælder implementering af FNs Verdensmål på lokalt niveau. Vi er meget glade for, at kommunen gør endnu en stor indsats for at inddrage alle borgere i den bæredygtige omstilling ved at afholde en Verdensmåls-festival”, siger Jens Christian Wandel, formand for foreningen Sustainable Now, som er medarrangør af festivalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk