Swipbox: Stor opbakning til ny bæredygtig infrastruktur

20. februar 2020 Erhverv

Sønderborg Kommune var sammen med Kolding kommune med til at teste Nærboks-konceptet allerede tilbage i marts 2019.

”Det er vigtigt for os, at vi er på forkant med digitaliseringen, så det var en åbenlys mulighed for os som kommune at takke ja til at teste et koncept, der ville gøre det smartere og nemmere for vores borgere at hente pakker”, fortæller Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.

De nye Nærboks pakkebokse er batteridrevne og kan derfor placeres hvor som helst – for eksempel ved grundejer-og boligforeninger, supermarkeder og tankstationer. Dermed er det et produkt, der ikke bare skal skabe bedre pakkeudlevering, men også danne grobund for en helt ny infrastruktur til danskerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Swipbox i en pressemeddelelse.

For at hente sin pakke i en Nærboks, skal brugerne blot downloade en app på sin smartphone. Appen fortæller brugeren, når pakken ligger klar til afhentning. Desuden guider den let brugerne hen til den Nærboks, som pakken er bestilt til.

”Vi har betragtet markedet på en helt ny måde, og taget udgangspunkt i danskernes behov. Løsningen har vi fundet i den teknologi, Nærboks baserer sig på, som muliggør, at danskerne let og bekvemt kan få udleveret deres pakker, der hvor de befinder sig i forvejen”, fortæller Allan Kaczmarek, CEO i virksomheden SwipBox, der har udviklet konceptet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I alt 10.000 Nærboks pakkebokse vil være spredt ud over hele landet inden for den nærmeste årrække, hvilket vil betyde, at Danmark vil have verdens tætteste netværk af pakkebokse.

Nærboks er et åbent pakkenetværk, hvilket betyder, at alle pakkeleverandører er velkomne til at levere pakker i pakkeboksene, ligesom de kan bruges af borgere og virksomheder.

Den 24. februar vil transportminister Benny Engelbrecht, borgmester Erik Lauritzen og administrerende direktør i SwipBox, Allan Kaczmarek kommentere på Danmarks nye infrastruktur samt løfte sløret for en helt speciel gave til Sønderborgs borgere med et portræt af en ganske særlig dansker; Peter Mads Clausen, Danfoss A/S.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...