Syd- og sønderjyderne er mere trygge end danskerne som gennemsnit

13. august 2022 REGIONALT

Flere borgere i Syd- og Sønderjylland føler sig i høj grad trygge, hvor de bor og flere har stor tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de har brug for det. Det viser en ny undersøgelse, som Justitsministeriet offentliggjorde fredag.

Når det handler om tryghed, svarer 89,7 procent af borgerne i Syd- og Sønderjylland, at de føler sig trygge i deres nabolag. På landsplan er tallet 88,1 procent. Faktisk er borgernes tryghedsfølelse her i området blevet større de seneste år. Da undersøgelsen senest blev gennemført i 2019, svarede 85,6 procent af syd- og sønderjyderne, at de følte sig trygge i deres nabolag. Dengang var tallet på niveau med landsgennemsnittet, men trygheden er siden da øget mere her i området end i landet som helhed, så syd- og sønderjyderne i dag føler sig mere trygge end danskerne som gennemsnit.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har stort fokus på borgernes tryghed. I dagligdagen prioriterer vi højt at komme hurtigt frem til borgerne, når de har brug for hjælp, ligesom vi lægger stor vægt på at være i dialog med borgerne i hverdagen. Derudover gennemfører vi løbende en række tiltag for både at forebygge utryghed og genskabe tryghed. Det kan for eksempel være ved besøg af vores mobile politistation ved akutte hændelser, der skaber utryghed i et område, men det kan også være en længerevarende, intens indsats som vi eksempelvis gennemførte i Aabenraa sidste vinter, hvor afbrænding af fyrværkeri og streetrace i midtbyen skabte en del utryghed i byen”, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Fra årsskiftet kan virksomheder skilte med social ansvarlighed

7. oktober 2022 Erhverv

I januar 2023 uddeler partnerskabet Sønderborg i Arbejde for første gang et Sønderborg i Arbejde-mærke for social ansvarlighed. Mærket uddeles for at anerkende de virksomheder, som tager et socialt ansvar og får folk, der har det svært ved at finde fodfæste, i arbejde. Mærket skal hvert år uddeles til lokale virksomheder, som påtager sig et […]

Læs mere...