Sydbank havde inviteret 80 unge til investeringsoplæg og film i Kinorama

24. maj 2023 Erhverv

Tirsdag aften sad tæt på 80 unge mennesker i Kinorama, fordi Sydbank havde inviteret til at høre et forholdvist kort oplæg om investeringer, inden der blev trykket på startknappen til aftenens film.

“Der er unge mennesker, som gemmer konfirmationspengene og når de kommer i gymnasiet, så er der nogle af dem, der begynder at interessere sig for investeringer. For en del af de unge går der nærmest sport i det”, siger Sydbanks privatkundedirektør, Dorthe Lykke Jørgensen, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var først Sydbanks aktieanalytiker Jacob Pedersen, som fik tale tid og den brugte han på at fortælle, at det er en rigtig god idé at investere:

“Det er det, fordi investeringer får formuen til at vokse. Det er sjovt og det er spændende”.

Han spurgte, hvor mange af de unge i salen, der har investeret og der var seks-otte stykker, som rakte hånden op.

“Der kan give rigtig god mening at investere i aktier og det er sådan, at virksomheder udsteder aktier, når de skal bruge penge”, sagde Jacob Pedersen til de unge, der sad med deres sodavand og popcorn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forklarede videre, at virksomheder, som er ejet af et aktieselskab, udlodder en del af overskuddet til aktionærerne.

“Når man overvejer at købe aktier, så skal man se på aktiemarkedsinvestorernes forventninger til virksomhedens fremtidige indtjening, man skal se på ledelsen og det geopolitiske situation, på renten og inflationen”, sagde Sydbanks aktieanalytiker.

“Og så skal I overveje en ‘aktiesparekonto’, hvor I kan investere i aktier og få nogle skattefordele. Et gode mere er, at pengene ikke er bundet i en given periode”, sagde han og fortalte videre, at på Sydbanks hjemmeside ligger der nogle aktiespil, som kan gøre dem klogere på aktieinvesteringer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan prøve aktiespillene her på Sydbank.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...