Sydbank Sønderborg: Børnefamilien mangler 30.000 kroner i budgettet

18. juli 2022 Erhverv
Dorthe Lykke Jørgensen. Foto: Ole Kæhler
Dorthe Lykke Jørgensen. Foto: Ole Kæhler

De røde advarselslamper begynder at blinke i børnefamiliernes budgetter. En typisk børnefamilie skal finde 30.000 kroner ekstra i husholdningsbudgetter for at købe de samme varer som for et år siden. Det fortæller Dorthe Lykke Jørgensen, privatdirektør i Sydbank Sønderborg.

”I maj måned fik vi os en kæmpe forskrækkelse ved benzinstanderne og i supermarkederne. Benzinpriserne steg med næsten 10 procent og fødevarerne steg med 2,8 procent. Samtidig tikker væsentlige stigninger ind på budgetkonti på el og varmeudgifter. Det er derfor utroligt vigtigt at få kigget på budgetkontoen og benytte lejligheden til at få kigget udgifterne igennem, få slettet eksempelvis unødige abonnementer og få sat overførslen op, hvis man vil undgå ubehagelige overraskelser med overtræk på kontoen”, siger Dorthe Lykke Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom lønningerne er på vej op, er det desværre ikke nok til at følge med inflationen. Lønningerne på det private arbejdsmarked steg i første del af 2022 med 3,8 procent, hvilket er de største lønstigninger i 13 år, men ikke engang det slår til, når inflationen er langt højere. Inflationen steg i maj 2022 til 8,2 procent.

”Alt dette rammer børnefamiliernes forbrug negativt. Vi ser i stigende grad at der bliver fokuseret mere på billigere alternativer indenfor blandt andet indkøb af dagligvarer, køb af luksusvarer udskydes og pengene placeres i stedet for på opsparingen. Spareråd er blevet endnu ’top of mind’ og her er ProjectZero også kommet med gode sommerspareråd fra Energistyrelsens nationale kampagne: Sommerluk varmeanlægget, tag kortere varme bade, brug tørresnoren, brug strømmen når det er billigst og afkobl el apparaterne derhjemme inden ferien. Sammenlægges alle disse spareråd vil en familie kunne spare ca. 10.000 kroner om året”, lyder det fra Sydbanks Dorthe Lykke Jørgensen, som fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Udskiftning af varmekilden i huset har fået første prioritet hos rigtig mange af vores kunder, især hvis huset opvarmes med naturgas. I Sydbank tilbyder vi et attraktivt Energilån og for at gøre brug af Sydbanks Energilån skal man blot vise os hvad man ønsker at energioptimere sin bolig med. Dette kan gøres ved eksempelvis at vise et tilbud fra en håndværker. Der kan lånes op til 250.000 kroner med afvikling på maks. 10 år og oprettelsesgebyr er 0,00”, siger Dorthe Lykke Jørgensen, Privatdirektør i Sydbank Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta viser, at 13 procent af husejerne vurderer deres bolig til at være i energimæssig dårlig stand, men rent faktisk er hele 37 procent af boligerne i Danmark vurderet til, at have et energimærke E eller dårligere. Der er derfor et stort potentiale for energiforbedringer i boligerne.

“Sammenholdt med den usikre verdenssituation, det usikre prisniveau og behovet for CO2-reduktion har der derfor aldrig været et større incitament for fokus på energioptimering hos den enkelte forbruger”, siger Dorthe Lykke Jørgensen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...