Syddanmark inviterer til politisk topmøde

1. april 2015 Politik

Region Syddanmark oplever stigende vækst, landets højeste andel af eksporterende virksomheder og indtager en række nationale nøglepositioner inden for erhvervsområder som offshore-energi og energieffektivisering. Men regionen er også visse steder udfordret af dårlige mobil- og bredbåndsmuligheder og utidssvarende infrastruktur, som gør det svært for virksomheder at etablere sig. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/02/region.jpg”>region

På det første Syddansk Topmøde nogensinde mødes regionens politikere, de 22 syddanske kommuner, landspolitikere som Lars Løkke Rasmussen, uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet 13. april i Kolding for at lægge en ny plan for Syddanmark. Under overskriften ”Fælles om en stærkere fremtid” skal samfundsdebattørerne lægge de første sten mod en fælles vækst- og udviklingsstrategi for Region Syddanmark.

“Syddanske virksomheder er Danmarksmestre i at tænke eksport ind allerede fra start, og de nye eksporterende virksomheder i Syddanmark skaber også flere arbejdspladser end ikke-eksporterende virksomheder. Samtidig har vi haft succes med at rekruttere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til virksomheder, sygehusene og lægepraksis, og de erfaringer er jeg sikker på, at resten af landet også kan bruge til noget”, siger Carl Holst, regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk