Syddanske erhvervsklynger bliver landsdækkende

11. oktober 2018 Politik

Regionerne har i længere tid arbejdet for at forenkle erhvervsfremmesystemet på tværs af regionsgrænser. De vestdanske regioner – Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Syddanmark – er herudover gået sammen om at styrke innovationsnetværkene inden for energiteknologi, sundhedsteknologi, fødevarer, design og robotter.

Syddansk Vækstforum har derfor besluttet at investere godt 18 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr. dels til medfinansiering af klyngerne som nationale innovationsnetværk, dels til yderligere innovationsaktiviteter – en investering der skal styrke klyngerne i at arbejde landsdækkende og skabe yderligere vækst og udvikling i virksomhederne, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum, Stephanie Lose, siger:

“I regionerne har vi i flere år arbejdet hen imod en forenkling af erhvervsfremmesystemet – også lang tid før regeringen nedsatte forenklingsudvalget. I de vestdanske regioner har vi længe haft et samarbejde om erhvervsfremmeindsatsen, som betød, at virksomhederne ikke var begrænset af regionsgrænser. Nu er tiden kommet til, at klyngestrukturen skal forenkles og samordnes endnu mere, og derfor er jeg glad for, at Syddansk Vækstforum har valgt at støtte den indsats”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk