Syddanskerne er mere tilfredse med levestandarden

17. marts 2015 REGIONALT

På trods af at regionen også i nogen grad er udfordret af globale tendenser som fraflytning, stigende gennemsnitsalder og tab af arbejdspladser, er 9 ud af 10 syddanskere tilfredse med deres levestandard. Den gennemsnitlige tilfredshed er endda steget i løbet af de seneste tre år, viser nye nøgletal fra Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele 90 procent af borgerne i Syddanmark er tilfredse med deres levestandard. Det gælder særligt borgerne i Fredericia, Faaborg-Midtfyn og Svendborg kommuner. Det viser den årlige oversigt over de 22 syddanske kommuners befolkningsudvikling, iværksætteri, klima, pendlingsmønstre og borgernes egen vurdering af livet.

Regionen og kommunerne har dog også en række udfordringer. Nogle kommuner oplever fraflytning, faldende befolkningsudvikling og tab af arbejdspladser, mens andre, som for eksempel storbyen Odense, har været god til at tiltrække nye borgere ved at udnytte kommunens styrker inden for uddannelse, beliggenhed og kulturelle tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...