Sydjylland har også brug for bedre veje, baner og cykelstier

23. november 2018 REGIONALT

Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen skriver:

De seneste ni år har staten brugt 89 milliarder kroner på investeringer i nye veje, cykelstier, jernbane og så videre, men kun ni procent af pengene er gået til at forbedre infrastrukturen i Syddanmark.

Vi har nu pænt ventet, mens andre har fået udvidet deres vejstrækninger, bygget letbaner eller broer. Det kan der være god fornuft i, men nu er det på tide, at fokus flyttes til de dele af landet, som har holdt for, og som stadig holder i kø på fx E45 ved Kolding og Vejle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har også brug for en udbygning af motorvejen E45/E20 mellem Fredericia og Kolding. Det kan godt være, at der flere steder er lidt længere mellem husene her i Sydjylland, men derfor holder vi stadig i kø ved flere trafikale knudepunkter.

Vi har også brug for gode baneforbindelser, der binder den offentlige trafik sammen og gør det muligt at komme på arbejde uden en bil. Her er det for eksempel vigtigt at arbejde videre med konceptet for Esbjerg Nærbane, så vi får flere gennemkørende togforbindelser Varde-Esbjerg-Ribe og gerne udvidet til Oksbøl og Tønder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så kære trafikpolitikere på Christiansborg, der er behov for bedre infrastruktur i hele landet. Næste gang I mødes i forligskredsen, så glem ikke de dele af landet, der har holdt for, mens andre har fået bygget ud.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk