Sydslesvigerne er bedre til at finde job end danskere

13. juli 2016 Erhverv

De 50.000 sydslesvigere er gode til at finde jobs. Det viser en ny undersøgelse fortaget i juni 2016 af analysevirksomheden Moos-Bjerre og Lange, skriver Sydslesvigsk Forening i en pressemeddelelse.

Konklusionen på undersøgelsen af ledighed efter endt uddannelse viser, at dimittender med sydslesvigsk baggrund har lavere ledighed end dimittender med dansk og international baggrund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det glæder generalsekretæren for Sydslesvigsk Forening.

“Det er meget glædeligt at se – sort på hvidt – at de unge, der tager til Danmark for at uddanne sig og virke i det danske samfund, klarer sig godt og også er en gevinst for Danmark”, siger Jens A.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christiansen, generalsekretær for Sydslesvigsk Forening.

Ifølge Sydslesvigsk Forening (SSF) er der flere forklaringer på, hvorfor det forholder sig sådan, at den gennemsnitlige ledighedsprocent for de sydslesvigske dimittender var på 5,4 procent, mens den tilsvarende for danske dimittender er 7,1 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andet lægger de vægt på forholdet til Tyskland.

“De har dobbelte kompetencer, fordi de udover god dansk uddannelse og kultur også har en stor sproglig, kulturel og samfundsmæssig forståelse for Tyskland, som jo er Danmarks største eksportmarked”, siger Jens A.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christiansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...