Sydslesvigerne er bedre til at finde job end danskere

13. juli 2016 Erhverv

De 50.000 sydslesvigere er gode til at finde jobs. Det viser en ny undersøgelse fortaget i juni 2016 af analysevirksomheden Moos-Bjerre og Lange, skriver Sydslesvigsk Forening i en pressemeddelelse.

Konklusionen på undersøgelsen af ledighed efter endt uddannelse viser, at dimittender med sydslesvigsk baggrund har lavere ledighed end dimittender med dansk og international baggrund. Og det glæder generalsekretæren for Sydslesvigsk Forening.

“Det er meget glædeligt at se – sort på hvidt – at de unge, der tager til Danmark for at uddanne sig og virke i det danske samfund, klarer sig godt og også er en gevinst for Danmark”, siger Jens A. Christiansen, generalsekretær for Sydslesvigsk Forening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Sydslesvigsk Forening (SSF) er der flere forklaringer på, hvorfor det forholder sig sådan, at den gennemsnitlige ledighedsprocent for de sydslesvigske dimittender var på 5,4 procent, mens den tilsvarende for danske dimittender er 7,1 procent. Blandt andet lægger de vægt på forholdet til Tyskland.

“De har dobbelte kompetencer, fordi de udover god dansk uddannelse og kultur også har en stor sproglig, kulturel og samfundsmæssig forståelse for Tyskland, som jo er Danmarks største eksportmarked”, siger Jens A. Christiansen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...