Sydtrafik dropper trykte køreplaner

23. maj 2016 Erhverv

Sydtrafiks lager af trykte køreplaner samler støv. Det er vokset år for år, selvom der er blevet trykt færre og færre. Det har nu fået bestyrelsen til at stoppe for helt at trykke nye køreplaner.

“Vi kan se, at efterspørgslen er i bund. Samtidig bliver en trykt køreplan hurtigt forældet i modsætning til apps og hjemmeside med  realtid baseret på GPS-teknologi, som viser bussernes øjeblikkelige placering og forventede ankomsttid. Vi mener, at den bedste service til vores mange rejsende er, at de får opdateret info, uanset om de tjekker vores hjemmeside, rejseplanen, bruger vores live-map eller tavlen ved stoppestedet”, siger Jesper Frost Rasmussen, formand for Sydtrafik, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beslutningen om ikke at trykke køreplaner mindsker samtidig Sydtrafiks papirspild. Det sparer også omkostninger for over en million kroner om året. Andre trafikselskaber, som DSB og Movia afskaffede deres trykte køreplaner ved udgangen af 2014.

Sydtrafik har fat i de interessentgrupper, som kunne være relevante. Derfor har kommunernes senior- og ældreråd været i tæt dialog med Sydtrafik om ændringerne.

Den 26. juni skifter Sydtrafik køreplan.

Alle papirskøreplaner bliver derefter smidt til genbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye digitale køreplaner kan findes allerede mandag den 30. maj på sydtrafik.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...