Sydvestjysk Venstrepresse brugte 45 millioner på opkøb

16. december 2013 Erhverv

Den Sydvestjyske Venstrepresse købte Berlingske Tidendes andel af JydskeVestktysten og Radio Skala FM for 35 mio. kr. på sommerens udsalg. Og de millioner kommer i realiteten indirekte fra Berlingske selv. Det oplyser tvsyd.dk

– Vi synes jo det er lidt morsomt, at vi nu har kunnet købe for 35 millioner. Det er lidt, som om det er deres egne penge, vi har givet, siger bestyrelsesformand Arne Andersen, DSVP, i et interview til MediaWatch, hvor detaljer om handlen afsløres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køber og sælger "delte" regningen.

Køber og sælger “delte” regningen.

Da Berlingskes tidligere ejer, Orkla, solgte alle aktiviteter i media-koncernen til Mecom i 2000, fik mediehuset i Esbjerg en anseelig sidegevinst: Nemlig en godtgørelse på 45 mio. kr. for at give afkald på forkøbsretten til Syddanske Medier, så Mecom kunne overtage halvdelen af ejerskabet i Syddanske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med sommerens handel gik en mangeårig drøm i opfyldelse for Den Sydvestjyske Venstrepresse. Den har drømt om at blive herre i eget avishus siden Vestkystens fusion med Berlingskes Jydske Tidende i 1990.

Sammen med Syddanske Medier indgår Berlingskes fem sydøstjyske ugeaviser i handelen. De er købt for 55 mio. kr.

Når der i alt er lagt 90 millioner kroner på bordet og de 45 kommer fra sælgeren, så er udgiften altså det halve af summen, nemlig 45 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...