Sydvestjysk Venstrepresse brugte 45 millioner på opkøb

16. december 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Den Sydvestjyske Venstrepresse købte Berlingske Tidendes andel af JydskeVestktysten og Radio Skala FM for 35 mio. kr. på sommerens udsalg. Og de millioner kommer i realiteten indirekte fra Berlingske selv. Det oplyser tvsyd.dk

– Vi synes jo det er lidt morsomt, at vi nu har kunnet købe for 35 millioner. Det er lidt, som om det er deres egne penge, vi har givet, siger bestyrelsesformand Arne Andersen, DSVP, i et interview til MediaWatch, hvor detaljer om handlen afsløres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køber og sælger "delte" regningen.

Køber og sælger “delte” regningen.

Da Berlingskes tidligere ejer, Orkla, solgte alle aktiviteter i media-koncernen til Mecom i 2000, fik mediehuset i Esbjerg en anseelig sidegevinst: Nemlig en godtgørelse på 45 mio. kr. for at give afkald på forkøbsretten til Syddanske Medier, så Mecom kunne overtage halvdelen af ejerskabet i Syddanske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med sommerens handel gik en mangeårig drøm i opfyldelse for Den Sydvestjyske Venstrepresse. Den har drømt om at blive herre i eget avishus siden Vestkystens fusion med Berlingskes Jydske Tidende i 1990.

Sammen med Syddanske Medier indgår Berlingskes fem sydøstjyske ugeaviser i handelen. De er købt for 55 mio. kr.

Når der i alt er lagt 90 millioner kroner på bordet og de 45 kommer fra sælgeren, så er udgiften altså det halve af summen, nemlig 45 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen