Sygehuse: Flere skal fra deltid til fuld tid

27. januar 2020 Erhverv

Medarbejdere, som arbejder inden for plejeområdet på regionens somatiske sygehuse, og medarbejdere, der har patientkontakt i psykiatrien, har nu ret til at arbejde på fuldtid.

Retten til at arbejde på fuldtid er en del af Region Syddanmarks nye fuldtidsstrategi, som regionsrådet vedtog mandag. Den skal være med til at sikre, at der er medarbejdere nok til at løfte opgaverne på de syddanske sygehuse, fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose:

“Vi har udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt med kvalificerede medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

En vej til flere hænder er at få flere til at gå fra deltid og op i tid eller på fuld tid, så de mange dygtige medarbejdere, vi allerede har, bruger deres kompetencer i flere timer. Derfor håber jeg også, at mange vil benytte muligheden og dermed også være med til at sikre flere hænder på sygehusene”, siger regionsrådsformanden i en pressemeddelelse.

Fra deltidskultur til fuldtidskultur 

Strategien til at få flere medarbejdere op i tid skal ses i sammenhæng med økonomiaftalen 2020 mellem Danske Regioner og staten, hvor der bl.a. er nedsat en fælles national taskforce, som arbejder med at sikre, at der i de kommende år er de social- og sundhedsmedarbejdere, der er behov for.

Som et led i det arbejde har Danske Regioner indgået en aftale om fuldtidspolitik med de faglige organisationer, og Region Syddanmarks nye fuldtidsstrategi skal hjælpe med at indfri ambitionerne heri.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk