Sygehusene holder et højt rengørings-niveau

22. december 2020 Erhverv

De fleste tager det nok for givet, at der er rent og ryddeligt på et sygehus, men faktisk er det en kæmpe opgave konstant at sørge for, at sygehusene i Region Syddanmark er så rene, som de skal være.

Et af de værktøjer, der bliver brugt til at holde fokus og forbedre sig, er de halvårlige rengøringseftersyn, der bliver foretaget af et eksternt firma, Dansk Servicerådgivning.

Ved eftersynene bliver 200 lokaler på hvert sygehus gennemgået.

Artiklen fortsætter under annoncen

Seneste gennemsyn viser, at rengøringen på alle sygehuse holder et højt niveau.

“Det var jo ikke, fordi det flød med skrald og snavs før i tiden, men vi har løbende sat fokus på området og været med til at sikre, at det har opmærksomhed som aldrig før. Og derfor vil jeg også mene, at der nu er renere, end der har været før”, siger sundhedsudvalgsformand Poul-Erik Svendsen i en pressemeddelelse.

Fokus og opmærksom bliver der ikke rent af, og derfor er det også vigtigt for sundhedsudvalgsformanden at kvittere over for de medarbejdere, der hver dag arbejder på at holde sygehusene rene:

“Hvis man tror, at det, at holde et sygehus rent, svarer til at holde sit eget hus rent, så tager man fejl. Medmindre man har et hus, hvor flere tusinde mennesker dagligt går igennem. Med det rend af mennesker, som man har på et sygehus, så kan rengøringsarbejdet godt være et utaknemmeligt Sisyfos-arbejde”, siger Poul-Erik Svendsen.

Sisyphos, den græske sagnfigur som i dødsriget måtte skubbe en kæmpesten op ad en skråning, men på toppen rullede stenen ned igen og der måtte begyndes forfra.

“Der kan lynhurtigt blive urent igen. Derfor er det også vigtigt for mig at sende en stor ros til de rengøringsmedarbejdere og plejepersonale, der er på sygehusene. Seneste eftersyn viser netop, at de formår at holde rengøringsniveauet højt – selv under de svære forhold, der er på et sygehus”.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk