Sygehuset i Sønderborg er igen kåret som landet bedste – mindre – sygehus

Sygehuset i Sønderborg. Foto: Region Syddanmark
Sygehuset i Sønderborg. Foto: Region Syddanmark
10. februar 2023 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Landets bedste mindre hospital ligger i Sønderborg, det slår fagbladet Dagens Medicin fast i dag, fredag, og samtidig udpeger de flere afdelinger på Sygehus Sønderjylland som de bedste i landet.

Titlen som Danmarks bedste mindste hospital fik Sygehus Sønderjylland i Sønderborg også i 2021, i 2022 fik de 2. pladsen, men nu er det lille sygehus i Sønderborg tilbage helt i toppen i konkurrencen med Danmarks ti andre mindre hospitaler.

Opgørelsen fra Dagens Medicin er baseret på de nyeste tal fra kliniske kvalitetsdatabaser og her kan man udlede, at Sygehus Sønderjylland placerer sig godt i flere kategorier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med priser i fire ud af 12 underkategorier og prisen som ’Danmarks bedste mindre hospital’, er Sygehus Sønderjylland igen at finde helt i toppen af fagbladets rangliste. En placering, som glæder direktionen på Sygehus Sønderjylland.

”At få den her pris – igen – vidner om, at vi her på Sygehus Sønderjylland har et rigtigt højt niveau. Det ved vi jo godt selv, men ved at vinde den her førsteplads, gør vi det synligt over for alle andre også. Det er fantastisk godt gået af alle dem, som hver dag arbejder for at give vores patienter den allerbedste behandling”, siger lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland, Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opgørelsen fra Dagens Medicin er lavet ud fra seneste tal fra de kliniske kvalitetsdatabaser og på patient-tilfredshed målt ved den landsdækkende patient-tilfredshedsundersøgelse 2021.

De kliniske data vægter 90 procent og patient-tilfredsheden vægter 10 procent i den samlede vurdering.

Dygtige medarbejdere på alle matrikler

Sygehus Sønderjylland i Sønderborg bliver Danmarks bedste mindre hospital med en samlet score på 92,3 point ud af 100 mulige.

”I dag glæder vi os over, at vi for anden gang, at sygehuset i Sønderborg er blevet udnævnt til at være ”Danmarks bedste mindste hospital”. Det er vi rigtig stolte af, siger sygeplejefaglig direktør Eva Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Senere vil vi markere den flotte anerkendelse”.

Ud over titlen som Danmarks bedste mindste hospital nu igen lander i Sønderborg, kan Sygehus Sønderjylland også glæde sig over en række andre udmærkelser.

I alt står Sygehus Sønderjylland som landets bedste kliniske indsats vinder i og dermed vinder af  fire underkategorier :

Anæstesi, sklerose, hoftealloplastik – delt 1. plads med Aalborg Universitetshospital, Farsø – og screening for livmoderhalskræft – delt med Esbjerg, Vejle og Hvidovre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil også gerne pointere, at vi er glade for alle vores tre sygehuse, så uanset hvor man arbejder på Sygehus Sønderjylland – om det er i Sønderborg, Aabenraa eller Tønder, så er vi stolte af alle vores medarbejdere og alt det de kan”, siger de to direktører Eva Nielsen og Peter Sørensen.

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...