Sygeplejerskerne er på gaden

19. juni 2021 Erhverv
Sygeplejersker demonstrerer i Sønderborg
Sygeplejersker demonstrerer i Sønderborg

Natten til lørdag – fra midnat – nedlagde flere end 5000 danske sygeplejersker arbejdet.

Mandag stemte et flertal af sygeplejerskerne nemlig nej til den nye overenskomst, som Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og Danske Kommuner for fire uger siden forhandlede på plads i Forligsinstitutionen.

Siden er det ikke lykkedes parterne at samle opbakning til en ny aftale, så nu er sygeplejerskerne nu gået i strejke.

På Sønderborg Sygehus er det sygeplejerskerne, der arbejder med øjensygdomme og dagkirurgi, som strejker – og lørdag middag var de på gaden med skilte og råb om, at nok er nok – nu vil de have mere i løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Sygeplejeråd mener blandt andet, at sygeplejerskernes løn blev sat for lavt ved den såkaldte tjenestemandsreform i 1969 og derfor stadig halter den efter resten af den offentlige sektor.

Sygeplejersker, som ikke er omfattet af konflikt, møder på arbejde som normalt og de får deres løn som normalt. De skal dog være opmærksomme på, at de ikke må udføre det konfliktramte arbejde, skriver Dansk Sygeplejeråd på deres hjemmeside.

Dansk Sygeplejeråd har mulighed for at sende flere medlemmer i strejke.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...