Sygeplejerskerne er på gaden

19. juni 2021 Erhverv
Sygeplejersker demonstrerer i Sønderborg
Sygeplejersker demonstrerer i Sønderborg

Natten til lørdag – fra midnat – nedlagde flere end 5000 danske sygeplejersker arbejdet.

Mandag stemte et flertal af sygeplejerskerne nemlig nej til den nye overenskomst, som Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og Danske Kommuner for fire uger siden forhandlede på plads i Forligsinstitutionen.

Siden er det ikke lykkedes parterne at samle opbakning til en ny aftale, så nu er sygeplejerskerne nu gået i strejke.

På Sønderborg Sygehus er det sygeplejerskerne, der arbejder med øjensygdomme og dagkirurgi, som strejker – og lørdag middag var de på gaden med skilte og råb om, at nok er nok – nu vil de have mere i løn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Sygeplejeråd mener blandt andet, at sygeplejerskernes løn blev sat for lavt ved den såkaldte tjenestemandsreform i 1969 og derfor stadig halter den efter resten af den offentlige sektor.

Sygeplejersker, som ikke er omfattet af konflikt, møder på arbejde som normalt og de får deres løn som normalt. De skal dog være opmærksomme på, at de ikke må udføre det konfliktramte arbejde, skriver Dansk Sygeplejeråd på deres hjemmeside.

Dansk Sygeplejeråd har mulighed for at sende flere medlemmer i strejke.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...