Symfoniorkestret åbner sæsonen med Beethovens 1. klaverkoncert

3. september 2020 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester åbner sæsonen med hele to koncert i Alsion. Chefdirigent Johannes Wildner lægger ud med Beethovens Ouverture til Fidelio og sammen med den franske pianist Francois Fréderic Guy vil de herefter føre publikum gennem Beethovens 1. Klaverkoncert, hvorefter Beethovens 1. symfoni afrunder denne ”Beethoven-åbningskoncert” i anledningen af komponistens 250 års jubilæum.

Koncerten indledes med den sidste af Beethovens ikke mindre end fire ouverturer til hans eneste opera ”Fidelio”. De tre første går under navnet Leonore Ouverture nrummer 1, 2 og 3 og har alle direkte musikalske referencer til operaen, skriver symfoniorkestret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens den sidste har ikke på samme måde en egentlig musikalsk reference til operaen. Den er ikke desto mindre i højeste grad blevet et selvstændigt værk, som dog indholdsmæssigt markerer operaen med henvisning til operaens slutning, hvor friheden og menneskeligheden sejrer – temaer, som Beethoven vendte tilbage til i hele sit kunstneriske virke.

Ganske få billetter

Koncertsalen Alsion, Sønderborg: torsdag den 10. september kl. 11.00 – Få billetter tilbage

Koncertsalen Alsion, Sønderborg: torsdag den 10. september kl. 20.00 – Udsolgt

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: I Koncertsalen er scenen sat til trygge oplevelser

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk