Symfoniorkestret får musik-elever med på holdet

17. april 2015 Kultur

Orkestret får gæster, når Sønderjyllands Symfoniorkester fortsætter sit succesrige samarbejde med unge talenter – denne gang med musikskoleelever fra Tønder, Aabenraa, Kolding og Sønderborg.

For første gang arbejder Sønderjyllands Symfoniorkester også sammen med musikskoleelever fra landsdelens musikskoler.

”Vi har tidligere arbejdet sammen med MGK-Syd”, siger Jacob Elmedal Johansen.musik

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var så stor en succes, at vi har besluttet os for at udvide samarbejdet, så vi nu også giver de lidt yngre talentfulde børn og unge mulighed for at få en orkesteroplevelse.”

På mange af musikskolerne er der i forvejen sammenspil – men slet ikke i det omfang, som et professionelt symfoniorkester kan tilbyde.

”Håbet er, at børnene får mulighed for at opleve lyden af at spille i et fuldt symfoniorkester; det kan godt være svært at stable et helt orkester på benene ude på de enkelte musikskoler”, siger Jacob Elmedal Johansen.

“Og oplevelsen af at spille sammen med alle de andre er vigtig for de musikglade børn”, siger Jacob Elmedal Johansen:musik3

”Fornøjelsen ved musik handler først og fremmest om at spille sammen med andre. Dette projekt skal gerne stimulere elevernes motivation og tilføje en ny dimension til deres oplevelse af musikken.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Orkestermusikere ned til 12 år

Scenen bliver stadig fyldt godt op til koncerten, for der kommer 25 nye musikere mellem 12 og 25 år med i orkestret til dette projekt. De er både strygere, blæsere og slagtøjsspillere, så de fleste af orkestrets musikere er repræsenteret blandt musikskoleeleverne.

Til både prøver og koncert sidder musikskoleeleverne omgivet af orkestrets musikere og får på den måde meget mere selvtillid, fordi der hele tiden er en professionel musiker som musikalsk støtte. Og det er en opgave, som orkestermusikerne godt kan lide:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os#, siger Jacob Elmedal Johansen.

”Samarbejdet med MGK-eleverne i sidste måned gik rigtig godt, og derfor ser vi frem til endnu et samarbejde. Det er en vigtig rolle for symfoniorkestret at arbejde med fødekæden; på denne måde er vi med til at skabe og udvikle fremtidens musikere.”

Dirigent fra orkestret

Jacob Elmedal Johansen spiller til hverdag violin i orkestret – men han overvejede faktisk også at blive dirigent. Derfor har han blandt andet gået to år i dirigentklassen på konservatoriet i Skt. Petersborg, inden han fik job i Sønderjyllands Symfoniorkester som violinist.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved denne lejlighed har han derfor taget dirigentpinden i hånden og er trådt op på dirigentpodiet foran symfoniorkestret.

 

 

 

SSO og musikskoleeleverne

Alsion, Sønderborg: Onsdag 29. april 2015 kl. 17

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
11. maj 2021 Politik, Gråsten

Debatindlæg: Modstanderne mod biogasanlæg i Kværs mødtes med politikere

11. maj 2021 Politik

Hans Jørgen Vaarberg, Styregruppen for modstanden mod Biogas i Kværs, skriver: Efter over to år med invitationer var borgmester Erik Lauritzen og Teknik- og Miljøudvalgsmedlem Rikke Lock Harvig på besøg hos styregruppen for modstanden mod placering af et biogasanlæg ved Kværs. Vi takker for tiden de brugte en del af deres tirsdag her, hvor styregruppen […]

Læs mere...