Symfoniorkestret: Kulturministeren ser gerne en grænseoverskridende fusion

19. august 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Symfoniorkestret i Sønderjylland bør fusionere med det tyske Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester i Flensborg.

Ideen blev skrottet for fem år siden, men nu tager kulturminister Bertel Haarder den op igen.SYMFONI - AD

“Jeg vil med det samme tage kontakt til Kiels kulturminister Anke Spoorendonk for at høre, om der stadig er interesse for ideen dernede og mulighed for at realisere det, der faktisk var enighed om for nogle år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et samarbejde, som i den grad var til fordel for den danske side. Hovedsædet skulle være Sønderborg – det var en rigtig god model”, siger Bertel Haarder til Politiken.

Bertel Haarder mener, at man med sammenlægningen af de to orkestre i Sønderjylland og Slesvig-Holsten både kan spare nogle penge og højne kvaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han kalder det “ubegribeligt”, at man fra dansk side trak sig fra en aftale om at slå de to orkestre sammen i 2011, selv om oplægget var, at hovedsædet skulle have ligget i Sønderborg.

Udspillet fra kulturministeren kommer samtidig med, at han har foreslået, at flere danske landsdelsorkestre bør samarbejde og måske endda fusionere.

Ligesom statens øvrige institutioner bliver også orkestrene i disse år ramt af regeringens såkaldte grønthøsterbesparelser, hvor budgetterne år for år frem til og med 2019 bliver beskåret med to procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

En besparelse, der ifølge Landsdelsorkesterforeningen medfører, at de fem landsdelsorkestre tilsammen skal fyre 25 musikere.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...