Symfoniorkestret spiller en udsolgt Sheherazade-koncert

10. november 2020 Kultur

Scheherazade er kvinden, som fortæller kaliffen, Shahryar, de 1001 nats eventyr i eventyret af samme navn. En historie i historien – eller mere rigtigt en samlehistorie. Oprindeligt var kaliffen gift med en kvinde, som han elskede højt, men hun var ham utro. Derfor besluttede han sig for at blive gift med en jomfru hver dag og han skar hovedet af jomfruen, når dagen var omme.

En dag blev han så gift med Scheherazade.

Hun var ikke som de andre – hun var meget mere forudseende og havde en historie til hver dag. Når dagen var omme, sagde hun, at hun ville fortsætte historien den følgende dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da kaliffen var nødt til at høre historien til ende, kunnee han ikke at dræbe hende. Efter 1001 nat med historier og uden at Shahryar har dræbt sin kone, slutter Scheherazade sine fortællinger, og der er Shahryar blevet så forelsket i hende og de lever lykkeligt til deres dages ende.

Den fortælling vil man kunne høre i Rimskij-Korsakovs musikalske gendigtning, hvor violinen tager rollen som eventyrfortællersken Sheherazade, skriver symfoniorkestret.

Værket er delt op i fire satser, der hver fortæller en historie: Havet og Sinbads skib, Historien om prins Kalender, Den unge prins og den unge prinsesse og Fest i Bagdad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncertintroduktion på koncertdagen

Koncerten, som finder sted torsdag 19. november i Koncertsalen Alsion, er udsolgt.

Sønderjyllands Symfoniorkesters Venner arrangerer koncertintroduktioner kl. 19.00 før koncerten.

Corona-situationen gør, at der til introduktionen kun er et begrænset antal pladser og tilmelding er påkrævet.

Tilmelding sker via orkestrets administration på en mail til info@sdjsymfoni.dk.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...