Symfoniorkestrets 1. koncertmester rykker lidt tilbage

19. juni 2020 Erhverv

Fra næste sæson rykker Karsten Dalsgaard Madsen fra den unikke stilling som alternerende 1. koncertmester tilbage i orkestret. Han ser tilbage på den lange årrække i stillingen, der har budt på mange gode oplevelser i Sønderjyllands Symfoniorkester og unikke bekendtskaber med dirigenter og solister fra hele verden, en passion for at undervise og en forelskelse i Sønderborg.

”For mig har gløden for at lave klassisk musik været det vigtigste – den der indre flamme, som stadigvæk er
tændt, selvom jeg nu rykker tilbage”, siger Karsten Dalsgaard Madsen der med sin nye placering i
orkestret fortsat spiller ufortrødent videre i musikkens tjeneste.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 1988 blev Karsten Dalsgaard Madsen ansat som koncertmester i Sønderjyllands Symfoniorkester efter fire år som skiftende 1. og 2. violinist i Det Kgl. Kapel i København.

”Jeg fandt ud af, at Sønderjyllands Symfoniorkester havde den der specielle evne til at brænde for det, som jeg også selv brænder for, nemlig det at lave musik”, fortæller
Karsten Dalsgaard Madsen.

”Det har været fantastisk og jeg kan med glæde konstatere, at behovet for at lave musik stadigvæk er 100 procent eksisterende i vores orkester i dag. Det kan man især mærke nu her med corona-problematikken, hvor vi allerede har været i gang. Der er ikke nogen, der sidder og hviler på laurbærrene. Man går og holder sig i form og glæder sig bare til at komme tilbage. Det er en fornøjelse, og det er noget jeg værdsætter rigtig meget”.

Øverst: Karsten Dalsgaard Madsen. Foto: Sønderjyllands Symfoniorkester

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk