Symfoniorkestrets musikchef fortæller om Bachs berømte Juleoratorium

27. november 2022 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Lyt med, når Sønderjyllands Symfoniorkesters musikchef Nikolaj Andersen på biblioteket i MultiKulturhuset onsdag klokken 17 fortæller om det berømte Juleoratorium af Bach, der lige siden midten af 1900-tallet har været et af de mest opførte og elskede musikværker.

For mange er det en fast tradition at høre værket i juletiden, skriver biblioteket

Værkets tekst og melodi er komponeret specifikt til højtiden og skaber på den baggrund en direkte og stærk kontakt til publikums forventning. Til jul serveres de tre første kantater i en musikalsk tekstfortolkning. Det gør, at man kan vende tilbage til værket år efter år, men hver gang opleve det på ny.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du finder en billet på bibliotekets hjemmeside.

Koncerten spilles midt i december

Det er torsdag den 15. december, Sønderjyllands Symfoniorkester spiller de tre første kantater af Juleoratoriet, de kantater, som fortæller historien om Jesu fødsel.

Fortællingen begynder altså med evangeliet, som vi kender fra juleaften, hvor Josef og den gravide Maria drager til Betlehem, og hvor hun om natten føder sit barn og kalder ham Jesus.

Bach skrev sit Juleoratorium som en del af en storslået plan om at lave musik til alle teksterne i kirkeåret, ikke bare i et enkelt kirkeår, men igennem en årrække. Han skrev i alt mere end 300 kantater, hvoraf 209 eksisterer i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du finder en koncertbillet på symfoniorkestrets hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...