Symfoniorkestrets Sankt Hans-koncert rundes af med båltale og bål

19. juni 2022 Kultur
Sankt Hans ved Alsion. Foto: Ole Kæhler
Sankt Hans ved Alsion. Foto: Ole Kæhler

Traditionen tro spiller Sønderjyllands Symfoniorkester festlig Sankt Hans-koncert i koncertsalen og det er på torsdag kl. 19.30 med efterfølgende bål, tale og fællessang i de smukke omgivelser ved Alsion.

Aftenens dirigent er malkovinderen fra 2021, Dmitry Matvienko, og programmet byder på Johan Svendsens Festpolonaise, Mozarts Klaverkoncert nr. 21 med solist Marianna Shirinyan og Tjajkovskijs symfoni nr. 5, skriver symfoniorkestret.

Som noget helt nyt er koncertprogrammet sammensat i samarbejde med publikum. Orkestrets programudvalg har inviteret publikum til at indsende deres musikønsker til Sankt Hans-koncerten og med mange inspirerende ønsker har programudvalget sammensat et flot koncertprogram med Johan Svendsens festlige kroningsmusik, en af Mozarts elskede klaverkoncerter og vaskeægte kærlighedsmusik af Tjajkovskij.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Tanken var at finde ud af hvad vores publikum ønsker at høre, hvis de helt selv og frit kan vælge, og det var en positiv overraskelse, hvor let det gik med at sammensætte programmet ud fra de mange indkomne ønsker”, fortæller musikchef Nikolaj Andersen, der sammen med tre musikere udgør programudvalget.

Aftenens dirigent, Dmitry Matvienko, er vinder af den prestigefyldte Malko Dirigent Konkurrence i 2021, hvor han vandt både førsteprisen og publikumsprisen.

Klaverkoncerten har pianist Marianna Shirinyan som solist. Hun har høstet adskillige priser i løbet af sin karriere og spillet utallige klassiske koncerter i Danmark og i udlandet både som solist og kammermusiker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter koncerten er der bålfest på kajen og Café Alsion står traditionen tro for salg af ringriderpølser, øl, vin og vand – så der er lagt op til en festlig aften med alt hvad en Sankt Hans-aften indebærer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...