Syriske Saras søskende og hendes far skal i Udrejsecentret

5. november 2021 Samfund

Sara, som kommer fra Syrien og i dag er elev på IB-gymnasiet på EUC Syd, er dybt fortvivlet, fordi hendes far og hendes søskende skal flytte fra Sønderborg til Udrejsecenter i løbet af de kommende to uger.

“Der skal de være indtil myndighederne vurderer, at det er sikert at sende dem retur til Syrien”, siger Sara til SønderborgNYT. Hun selv og hendes mor har søgt asyl for omkring to måneder siden og skal derfor ikke sendes hjem.

“Vi kan risikere at blive sendt til Sandholmlejren for at vente på, vores ansøgning bliver behandlet i Flygtningenævnet”, siger Sara og fortæller, at hendes far har været her i syv år, mens hun og hendes søskende og mor kom for godt seks år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min bror går i 1.g. på AGS og min lillesøster går i 6. klasse på Ulkebøl Skole”.

Hun fortæller også, at hednes far er advokat og i Syrien har han sagt både styret og ISIS imod.

“Og det gør det farligt for ham og dermed også for mine søskende at komme tilbage til Syrien. Men det ser Flygtningenævnet bort fra”, siger Sara.

Saras far skulle have haft fem minutters taletid, da hans udrejsesag blev afgjort.

“Dommeren sagde sagde, at han skulle have fem minutters taletid, men det ville han ikke give ham”, siger Sara, der var tilstede, da sagen blev endeligt afgjort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere hundrede syriske flygtninge står lige nu til at blive sendt på udrejsecentret. Her skal de sidde på ubestemt tid

”Regeringens flygtningepolitik gør ganske enkelt, at flygtningene tvinges til at blive en udgift i stedet for en gevinst for vores velfærd og vores lokalsamfund. Det er både et ressourcespild for Danmark og en inhuman behandling af mennesker, der er flygtet fra krig, forfølgelse og diktatur i håb om et bedre liv”, lyder det fra Abdul Hakim Mohammad, der er med til at arrangere en aktion ved Sønderborg Slot sammen med Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Flygtningehjælps Ungdom, Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi forventer, at vores kandidater til kommunalvalget den 16. november vil kæmpe for flygtningene. Kandidaterne kan nemlig sikre, at flygtninge får de bedste vilkår for at integrere sig og bidrage til lokalsamfundene. Og de kan fortælle regeringen, at flygtninge ikke er byrder. De er vores kollegaer. De er vores naboer. De er vores klassekammerater. De fortjener beskyttelse i vores lokalsamfund”, siger Abdul Hakim Mohammad og fortæller, at Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Flygtningehjælps Ungdom, Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination laver en ’aktion’ ved Sønderborg Slot lørdag den 13. november fra klokken 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der vil være musik og taler – og de politiske kandidater og alle andre er meget velkommen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...