Tag med AGS på en spændende tur i solsystemet

3. oktober 2019 Samfund

Tirsdag den 8. oktober kl. 19.00 – 21.00 kan man på Alssundgymnasiet overvære et fascinerende foredrag fra Århus Universitet via et livestream på skolens storskærm. Gymnasiets astronomihold ser foredraget som en del af undervisningen, men der er åbne døre for alle, der har lyst til at se med.

Foredraget holdes af Hans Kjeldsen, som har vundet flere priser for sin undervisning. Om rumkrydstogtet fortæller han:

”Vi begynder turen med at besøge overfladerne på Venus og Mars hvor vi skal besøge lavasletter, store isgletsjere og enorme kløfter. Vi fortsætter ud i Solsystemet og ser på Jupiter og dens måner med kæmpevulkaner og dybe have under tykke iskapper. Ved Saturn ser vi på dens enorme ringsystem og besøger dens måne, Titans, kolde overflade inden vi bevæger os ud i det frosne, ydre Solsystem hvor vi skal se på ismåner, dværgplaneten Pluto, og den fjerne iskolde Ultima Thule.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget vil være illustreret med et væld af betagende billeder fra NASA og ESA’s rummissioner, skriver gymnasiet.

Så tag dine venner og familie med til Alssundgymnasiet, og oplev en spændende tur ud i solsystemet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...