Tag med på muslingetur på torsdag

1. april 2019 Samfund

Naturskolerne inviterer torsdag fra klokken 17 til 19:30 alle hav-interesserede til en anderledes aften med muslinger, Maritime Nyttehaver og lækkerier fra kokkene.

”Vores unikke natur og lange kyststrækning er en lækkerbisken for både vores egne borgere og for turisterne. Lokale kokke fremtryller lækre muslingeretter,” siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Landdistrikter, Natur og Fødevarer.

”Blåmuslingen har et helt særligt liv og den hjælper vores farvande ved at filtrere havvandet for alger. Derudover kan den spises og er vores områdes havdelikatesse”, fortæller naturvejleder Rasmus Nielsen fra Naturskolerne i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Naturvejledere Rasmus Nielsen og Andreas Hermann fra Naturskolerne har sammensat en spændende aften sammen med de Maritime Nyttehaver fra København samt kokkene fra Det Sønderjyske Køkken i Sønderborg.

”Vi skal undersøge, vise, fortælle og smage på livet under havets overflade. Havet er en kæmpe ressource, som vi skal passe på og værne om”, siger Andreas Hermann.

Denne tur er den første af flere, fordi det er planen, at man vil danne en Blå Kolonihave-forening, som kan være med til at dyrke, spise, hygge og lære en masse om havets dyr og planter. Så mød op, hvis du har interesse for lokale bæredygtige fødevarer. Der bliver mulighed for at høre mere om foreningen, og alle der har lyst kan skrive sig på en interesseliste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet er udendørs, så tøj og sko efter vejret er en god idé.

Arrangementet er gratis og finder sted på Kær Vestermark ved Skivedepotet, som ligger for enden af Skydebanevej ud til vandet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...