Tag på opdagelse i musikken

22. september 2021 Kultur

Over fire tirsdage tager musikchef Nikolaj Andersen deltagerne med på en musikalsk rejse, som begynder i Norden og her søger efter det, man har kaldt ’Den Nordiske Tone’ med udgangspunkt i Carl Nielsen, Edvard Grieg og Jean Sibelius.

Dernæst går turen til den klassiske musiks hovedstad Wien i Østrig, hvor man går på besøg hos komponisten Beethoven, men også møder både Haydn, Mozart og Schubert, skriver Folkeuniversitetet.

Rejsen slutter med besøg i Skt. Petersborg hos Rimskij-Korsakoff samt hos hans komponistkolleger Mussorgskij, Borodin og Tchaikovskij.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men inden det kommer så vidt, vil Nikolaj Andersen også vise, hvorledes hjemmelavede musikinstrumenter som vinkasse-guitarer og en træsko-fiol med enkle rytmer kan skabe et universelt musikalsk udtryk. Via denne direkte facon illustreres, hvordan mennesker overalt på kloden til alle tider har stræbt efter at lave musik og sange for at udtrykke følelser og længsler om kærlighed, liv og død.

Kurset er arrangeret af Sønderborg Folkeuniversitet og begynder på tirsdag i Alsion.

Tilmelding på fu.soenderborg@gmail.com

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...